ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
CANDEREL® ORIGINAL
Γιατί τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη περιέχουν μαλτοδεξτρίνη;
Οι κύριες γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα Canderel® (ασπαρτάμη, ακεσουλφάμη-Κ και σουκραλόζη) είναι από 200 έως 400 φορές πιο γλυκές από τη ζάχαρη. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε μαλτοδεξτρίνη ώστε να δημιουργήσουμε εξαιρετικά συμπυκνωμένα γλυκαντικά που να διαλύονται εύκολα και να παρέχουν τις ίδιες ογκομετρικές αναλογίες με τη ζάχαρη.
Τι είναι η μαλτοδεξτρίνη και από πού προέρχεται;
Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένας εύπεπτος υδατάνθρακας, πλήρως διαλυτός στον οργανισμό μας, ο οποίος παράγεται από την υδρόλυση του αμύλου καλαμποκιού. Χρησιμοποιείται ευρέως ως διογκωτικός παράγων σε τρόφιμα και ξηρές τροφές, συμπεριλαμβανομένων των βρεφικών τροφών. Στην Canderel® χρησιμοποιούμε μαλτοδεξτρίνη χωρίς γλουτένη.
Γιατί τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη περιέχουν 2 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού;
Ογκομετρικά, η ζάχαρη και το Canderel® παρέχουν το ίδιο επίπεδο γλυκύτητας. Ωστόσο, το Canderel® έχει πολύ μικρότερο βάρος, γι’ αυτό και περιέχει μόλις 2 θερμίδες ανά κουταλάκι συγκριτικά με τις 16 θερμίδες που περιέχει ένα κουταλάκι ζάχαρης. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να προσθέτετε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο τσάι σας, προσθέτοντας ένα κουταλάκι Canderel® θα απολαύσετε εξίσου γλυκιά γεύση με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Είναι το Canderel® κατάλληλο για διαβητικούς;
Φυσικά! Το Canderel® είναι κατάλληλο για διαβητικούς, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς τα γλυκαντικά προϊόντα μας δεν αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης όπως η ζάχαρη. Όπως ισχύει και με άλλα γλυκαντικά προϊόντα, το Canderel® περιέχει μικρή ποσότητα υδατανθράκων ανά μερίδα, ώστε κάθε δόση να προσαρμόζεται ογκομετρικά στις προτιμήσεις του καταναλωτή. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να ελέγχετε τις ετικέτες στα τρόφιμα, προκειμένου να γνωρίζετε επακριβώς τη συνολική κατανάλωση υδατανθράκων και σακχάρων.
Είναι το Canderel® κατάλληλο για παιδιά;
Όλα τα προϊόντα της σειράς Canderel® είναι κατάλληλα και ασφαλή για παιδιά και βρέφη, ωστόσο δεν συνιστούμε το Canderel® για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως τριών ετών). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταναλώνουν ποτέ τρόφιμα ή ροφήματα που παρασκευάζονται με Canderel®. Σημαίνει απλώς ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη χρειάζονται υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, για υγιή ανάπτυξη. Για τα παιδιά με ινσουλινο-εξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, το Canderel® μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο, καθώς τους επιτρέπει να απολαμβάνουν γλυκά, ακολουθώντας παράλληλα την ενδεδειγμένη από τον γιατρό τους διατροφή.
Μπορεί το Canderel® να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Όλα τα προϊόντα Canderel® μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από εγκύους. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κύησης, απαιτούνται επαρκείς θερμίδες για να τραφεί το έμβρυο. Αν είστε έγκυος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες σας και τις διατροφικές συστάσεις που πρέπει να ακολουθείτε κατά τη διάρκεια της κύησης.
Μπορεί το Canderel® να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του θηλασμού;
Ναι, όλα τα προϊόντα Canderel® μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από θηλάζουσες μητέρες. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι απαιτούνται επαρκείς θερμίδες για να τραφεί το βρέφος και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες σας και τις διατροφικές συστάσεις που πρέπει να ακολουθείτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Είναι το Canderel® κατάλληλο για χορτοφάγους;
Ναι, όλα τα προϊόντα Canderel® είναι κατάλληλα για χορτοφάγους, ωστόσο τα δισκία Canderel® περιέχουν λακτόζη και είναι κατάλληλα για χορτοφάγους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά.
Πώς μπορώ να διατηρήσω το ιδανικό βάρος με τη βοήθεια του Canderel®;
Η αντικατάσταση της ζάχαρης με γλυκαντικό χαμηλό σε θερμίδες μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στη διατήρηση του υγιούς βάρους. Τα γλυκαντικά περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες και καθώς είναι πολύ γλυκά, αρκεί ελάχιστη ποσότητα για να αποδώσει το ίδιο επίπεδο γλυκύτητας με τη ζάχαρη. Τα χαμηλά σε θερμίδες γλυκαντικά, όπως το Canderel®, διατίθενται σε μορφή δισκίων, stick, υγρού και σκόνης, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστα εναλλακτικά της ζάχαρης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική, να προστεθούν στα δημητριακά, τα γλυκά, τα φρούτα, καθώς και σε ζεστά ροφήματα. Τα προϊόντα Canderel® παρέχουν 0 θερμίδες ανά δισκίο και ανά δόση υγρού και 2 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού και ανά stick, ενώ ένα κουταλάκι ζάχαρης (4g) παρέχει 16 θερμίδες.
Πώς αφομοιώνεται το Canderel® από τον οργανισμό;
Οι γλυκαντικές ουσίες στο Canderel® μεταβολίζονται από τον οργανισμό όπως οι τροφές. Ασπαρτάμη: διασπάται ακριβώς όπως οι πρωτεΐνες στα επιμέρους δομικά στοιχεία της, τα οποία περιέχονται ούτως ή άλλως στη διατροφή σε μεγαλύτερες ποσότητες. Ακεσουλφάμη Κ (ακεσουλφαμικό κάλιο): δεν αφομοιώνεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αμετάβλητο. Σουκραλόζη: δεν αφομοιώνεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αμετάβλητο. Εκχυλίσματα Stevia (γλυκοζίτες στεβιόλης): διασπάται σε στεβιόλη στο έντερο. Η στεβιόλη αποβάλλεται από τα ούρα με τη μορφή γλυκορουνιδίου στεβιόλης.
Είναι ασφαλής η ασπαρτάμη;
Ναι. Η ασπαρτάμη είναι ένα γλυκαντικό χαμηλής θερμιδικής αξίας που ανακαλύφθηκε το 1956. Ανήκει στα προσθετικά τροφίμων και υποκαθιστά τη ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση (είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη) αλλά με ελάχιστες θερμίδες. Αποτελείται από δύο αμινοξέα, τη φαινυλαλανίνη και το ασπαρτικό οξύ, που υπάρχουν στη φύση, αφού αποτελούν βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών.
Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για την ασπαρτάμη;
Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για την ασπαρτάμη έχει οριστεί από τη Μεικτή Ειδική Επιτροπή για τα Πρόσθετα των Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και είναι 40 mg ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα. Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώσει 184 δισκία Canderel® με ασπαρτάμη σε μια ημέρα (καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του).
Τι είναι η σουκραλόζη;
Η σουκραλόζη είναι μια γλυκαντική ουσία χωρίς θερμίδες φτιαγμένη από ζάχαρη μέσω μιας διαδικασίας πολλών σταδίων παρασκευής. Είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και έχει μια καθαρή, γλυκιά γεύση χωρίς επίγευση. Η σουκραλόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της ζάχαρης σε πολλά τρόφιμα και ποτά. Επίσης, λειτουργεί καλά στις περισσότερες συνταγές στο μαγείρεμα και στο ψήσιμο.
Ποια είδη τροφίμων περιέχουν σουκραλόζη;
Η σουκραλόζη χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων και ποτών. Επί του παρόντος, τα είδη των προϊόντων που έχουν υποστεί γλύκανση με σουκραλόζη είναι τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά με χαμηλές θερμίδες και το γιαούρτι.
Ποια είναι η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (Α.Η.Π) της σουκραλόζης;
Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη σουκραλόζης έχει οριστεί από τη Μεικτή Ειδική Επιτροπή για τα Πρόσθετα των Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και είναι 15mg ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα. Ένας ενήλικας βάρους 70 κιλών μπορεί να καταναλώσει 170 κουταλάκια του γλυκού Canderel® με σουκραλόζη σε μια ημέρα (καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του).
Τι είναι το Canderel® Zero υγρό;
Είναι ένα γλυκαντικό προϊόν σε υγρή μορφή με μηδενικές θερμίδες. Είναι ιδανικό για χρήση σε κρύα και ζεστά ροφήματα, αλλά και συνταγές ζαχαροπλαστικής. Μία δόση 0,48 ml ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Πώς χρησιμοποιείται το Canderel® Zero υγρό;
Προσθέστε το Canderel® Zero υγρό σε ζεστά και κρύα ροφήματα, σε smoothie, στα δημητριακά σας, σε σάλτσες, σε ντρέσινγκ για σαλάτες. Παρότι το Canderel® Zero υγρό μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη όπου απαιτείται γλύκανση, μπορεί να μην είναι κατάλληλο όταν η συνταγή απαιτεί ζάχαρη ως μέσο διόγκωσης ή για «καραμέλωμα».
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Canderel® στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική;
Το Canderel® Original Βάζο σε Σκόνη με σουκραλόζη έχει ειδική σύνθεση, ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες, οπότε είναι ιδανικό για συνταγές που παρασκευάζονται με υψηλή θερμότητα. Τα προϊόντα Canderel® σε σκόνη είναι τέλεια για απλά και εύκολα γεύματα, τα οποία μπορείτε, για παράδειγμα, να πασπαλίσετε σε φρούτα ή δημητριακά, ή για συνταγές που δεν απαιτούν μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να βρείτε συνταγές για κάθε προϊόν στην αντίστοιχη ενότητα.
Ο χρόνος μαγειρέματος μεταβάλλεται όταν αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με Canderel® σε σκόνη;
Συνήθως οι συνταγές που παρασκευάζονται με Canderel® σε σκόνη χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος, ειδικά τα κέικ. Ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη νωρίτερα απ’ όσο απαιτεί η αρχική συνταγή και ελέγχετε συχνά αν το προϊόν φαίνεται έτοιμο εξ όψεως. Η όψη και η υφή της συνταγής είναι η καλύτερη ένδειξη αν είναι έτοιμη.
Τι διαφοροποιεί το Canderel® Stevia for Cakes & Drinks;
Η Stevia έχει την τάση να αλληλεπιδρά και με τους αισθητήρες της γλυκιάς γεύσης και με τους αισθητήρες της πικρής γεύσης, με αποτέλεσμα ενίοτε να αφήνει μια πικρή επίγευση, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες. Φροντίζοντας για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά δεν θέλουν να στερούνται τη γλυκιά γεύση στα ροφήματά τους ή τα γλυκά συνολικά, το Canderel® δημιούργησε ένα προϊόν όχι μόνο για τα ροφήματα αλλά και για τη ζαχαροπλαστική, χωρίς πικρή επίγευση, ανεξαρτήτως της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσετε. Διατίθεται στη συσκευασία των 500 γρ. και έχει 0 θερμίδες.
CANDEREL® STEVIA
Τι είναι η Stevia;
Η Stevia είναι ένα βότανο της οικογένειας των χρυσανθέμων που αρχικά αναπτύχθηκε άγρια ως μέρος ενός μικρού θάμνου σε τμήματα της Παραγουάης και της Βραζιλίας. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως γλυκαντικό στη Νότια Αμερική. Πολλές φυσικές ουσίες μπορούν να προέρχονται από το φυτό Stevia. Ένα από αυτά είναι το Reb A, το πιο γλυκό φυσικό συστατικό του φύλλου Stevia, το οποίο χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των προϊόντων Canderel® με Stevia.
Τι είναι οι γλυκοζίτες στεβιόλης;
Οι γλυκαντικές ουσίες του φυτού Stevia ονομάζονται γλυκοζίτες στεβιόλης. Οι γλυκοζίτες στεβιόλης μπορούν να απομονωθούν και να καθαριστούν από τα φύλλα του φυτού Stevia και είναι περισσότερο από 200 φορές πιο γλυκές από τη ζάχαρη.
Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους γλυκοζίτες στεβιόλης;
Η επιστημονική επιτροπή της Ε.Ε. για τα τρόφιμα έχει καθορίσει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους γλυκοζίτες στεβιόλης, που εκφράζεται ως ισοδύναμο στεβιόλης, στα 4 mg ανά κιλό σωματικού βάρους.
Τι σημαίνει το Stevia PureCircle που αναγράφεται στις συσκευασίες;
Η PureCircle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός Stevia παγκοσμίως και ο αποκλειστικός προμηθευτής Α’ ύλης του Canderel®. Η συνεργασία μας με την PureCircle εδώ και μια δεκαετία μας παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικής ποιότητας εκχυλίσματα Stevia. Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν φυσικά προϊόντα και εναλλακτικούς τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ζάχαρης, το Canderel® προσφέρει νέας γενιάς προϊόντα με εκχυλίσματα Stevia, δημιουργώντας προϊόντα που σας βοηθούν στην προσπάθεια να υιοθετήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής χωρίς να θυσιάσετε τις γεύσεις που απολαμβάνετε. Η PureCircle παράγει την ανώτερη ποιότητα εκχυλισμάτων Stevia που διατίθενται ανά τον κόσμο, γι’ αυτό και το Canderel® την εμπιστεύεται αποκλειστικά.