ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΕΚΑΝ

Με Canderel® Original
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. Canderel® Original Σκόνη
175 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
3 αυγά
2 κ.σ. καφέ φίλτρου, δυνατό
50 γρ. πεκάν, χοντροκομμένα


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

100 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
20 γρ. Canderel® Original Σκόνη
2-3 κ.σ. καφέ φίλτρου, δυνατό
Περίπου 14 πεκάν, κομμένα στη μέση


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 18 ΕΚ., ΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το Canderel®, τη μαργαρίνη, τα αυγά και τον καφέ σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ή με επιτραπέζιο μίξερ.
3. Όταν τα υλικά αναμειχθούν καλά και το μείγμα πέφτει από τους αναδευτήρες όταν τους σηκώνουμε, προσθέτουμε τα πεκάν, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
4. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και να επανέρχεται όταν την πιέζουμε με τα δάχτυλα. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, την αφαιρούμε από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε με ένα μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρέμα, προσθέτουμε το Canderel® και χτυπάμε ξανά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τον καφέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο Canderel®, εάν χρειάζεται, χτυπώντας το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση.
6. Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνουμε μια παχιά στρώση γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με πεκάν.
324
ΚΑΝΤΕ SHARE ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ